Rólam

Varga Enikő

Bemutatkozás

Varga Enikő vagyok, Debrecenben élek.

13 éves korom óta foglalkozom ruhakészítéssel, amelyet kezdetben tanulás mellett gyakoroltam, később főfoglalkozásomként választottam. A szakmai vizsga és a sokéves gyakorlat után divat- stílustervezőként vizsgáztam, majd a tanításhoz szükséges diplomáimat a Miskolci Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem meg. Folyamatosan képeztem és képezem magam, szakmai rendezvények rendszeres résztvevője vagyok. Szakmai és mestervizsga bizottságban veszek részt a szakemberek útra indításában.

Elsősorban gyakorlati szakembernek vallom magam, a tervezéstől a kivitelezésig, értékesítésig minden területen dolgoztam, és jelenleg is dolgozom. 1990 óta sikeresen működtetek egy kisszériás divatszabóságot. Többek között kosztümök, alkalmi viseletek, fellépőruhák, különleges ruhakollekciók kerültek a megrendelőkhöz és divatbemutatók kifutóira tőlem. Számos korábbi tanítványom dolgozik sikerrel a divatszakmában. Mára az oktatás vált a főfoglalkozásommá, minden korosztály számára szívesen adom át a varrás fortélyait.

Divat-stílustervező hallgatóknak tanítok kivitelezést, anyagismeretet, technológiát, varrást, valamint felnőtteknek rendszeresen tartok varrótanfolyamokat kezdő és haladó szinten.

A varrás bármely területén szívesen fogadom érdeklődésüket:

Varga Enikő